Consultanţă financiara PFA,II, IF, si profesii liberale

Oferim clienţilor noştri soluţii personalizate pentru satisfacerea nevoilor lor în continuă schimbare. Folosind strategii de top şi tehnici in-house, vom lucra cu clienţii noştri pentru a obţine cele mai bune rezultate posibile.

 

 

Mobilitatea tot mai mare a mediului economic romanesc a determinat tot mai multe persoane care desfasoara o meserie sau o activitate independenta sa isi legalizeze acea activitate sub forma unei PFA.
Persoana fizica autorizata alaturi de intreprinderea individuala si de cea familiala este aleasa din considerente pur economice, dar este si o maniera foarte simpla de a colabora cu unii angajatori.


Este necesar, pentru ca dumneavoastra sa faceti o alegera corecta, sa cunoasteti faptul ca o persoana fizica autorizata nu este obligata sa aiba un serviciu contabil dedicat, contabilitatea PFA-ului tinandu-se in partida simpla, prin urmare nu exista registru de casa, dumneavoastra putand sa va folositi veniturile cand doriti si de asemenea mai putine declaratii la ANAF.


Chiar daca la prima vedere lucrurile par simple, ele nu sunt deloc asa, contabilitatea PFA-ului fiind in practica destul de complexa, statul impunand persoanelor fizice autorizate depunerea unei declaratii trimestriale de anticipare a veniturilor, dar si alte declaratii necesare la infintare sau daca PFA-ul are un contract de munca inregistrat cu o alta societate comerciala. 


Un lucru foarte important de mentionat este ca PFA-ul garanteaza cu averea personala, fata de un SRL care garanteaza cu un capital social, de exemplu. 
Impozitarea unei PFA se realizeaza in doua feluri, prin plafon fix sau norma de venit, ori platitor de impozit pe profit. Cea mai simpla si convenabila este aceea de plafon fix unde statul fixeaza o taxa indiferent de veniturile PFA-ului pe care o impoziteaza. 
In ceea ce priveste sistemul real, sau de impozitare pe profit, deja situatia se complica si se cere interventia unui specialist sau a unei firme de contabilitate. Daca se adauga si TVA-ul atunci devine obligatoriu. 


Prin alegerea unui bun furnizor de servicii de contabilitate, puteti benefica de o impozitare scazuta, economiile fiind insemnate.Schimbarile legislative tot mai dese impiedica cunoasterea atenta a mediului fiscal romanesc si de aceea o PFA prefera sa apeleze la serviciile unui specialist in domeniul financiar-contabil.
Acesta este singurul care va poate oferi siguranta ca PFA-ul raspunde cu promptitudine cerintelor fiscale in vigoare, iar dumneavostra va puteti desfasura activitatea fara probleme stiind ca un specialist in domeniul contabil se ocupa de acest aspect.
Persoana fizica autorizata este reglementata prin legea nr.571/2003 privind codul fiscal, si de OUG nr. 44 din 16 aprilie 2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale Modificata prin OUG nr. 38/2009.


Alaturi de noi, aveti siguranta ca PFA-ul dumneavostra se bucura de cele mai bune servicii contabile, intotdeauna in pas cu cele mai noi schimbari legislative si contabile.